Taahhüt Hizmeti


İnşaat taahhüt sözleşmesi ya da taahhüt projeleri, arsa sahibinin yapacağı inşaatın maliyetini karşılaması yoluyla müteahhitle yapılan sözleşme türüdür. Bu sözleşme ile arsa sahibi müteahhite bedelini ödeyerek arsası üzerinde farklı niteliklerde inşaat yaptırabilir. Müteahhit tarafına düşen sorumluluk ise üzerinde anlaşılan projeyi eksiksiz olarak ilgili sözleşme, kanun ve şartnamelere uygun şekilde uygulamaktır.

“İnşaat Taahhüt İşletmeleri” ise başkalarına ait olacak bir yapıyı inşa etmeyi taahhüt ederek inşaat taahhüt eden işletmelere verilen isimdir.
Tanımdan da anlaşılacağı gibi inşaat taahhüt şirketleri, inşaat yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler adına inşaat inşaat faaliyetlerini üstlenmektedir. Bu ilişki, işveren ile inşaat taahhüt işi arasında yapılan bir sözleşme ile başlar.

İşveren ile müteahhitlik işi arasında bina yapımına ilişkin sözleşme yapılmadan önce, işverenin yapması gereken bazı işlemler vardır:
- Projenin hazırlanması,
- Fiyatlandırma yönteminin belirlenmesi,
- İhale yönteminin belirlenmesi,
- Projenin ihalesi

İstekli projeye teklif verecektir. Teklifler işveren tarafından değerlendirilir ve en uygun görülen inşaat idaresi ile sözleşme imzalanır ve inşaat başlar.

Yapı ve Bina Güçlendirme Hizmeti


Bina güçlendirme, yapıların dayanıklılığını artırmak için yapılan çeşitli işlemleri kapsar. Doğal afetler, yapısal zayıflıklar veya eskiyen yapıların güçlendirilmesi amacıyla yapılan bu işlemler, binaların ömrünü uzatmak ve insanların güvenliğini sağlamak için oldukça önemlidir. Bina güçlendirme uygulamaları yapmak için bazı işlemler gerekir. Öncelikle binanın proje temelinde uygulanıp uygulanmadığı tespit edilir. Daha sonra binadan beton numunesi ve belli alanlardaki demir donatıların kesitleri alınır. Bu aşamalardan sonra bir program dahilinde bazı testler uygulanır.

Örneğin; depreme dayanıklılık için bina güçlendirme işlemlerinde farklı deprem şiddeti uygulamaları ile betonun dayanıklılığı tespit edilir. Bu işlemlerin ardından bina güçlendirme tespit çalışmaları sonucu uzman bir ekip tarafından ne tür bina güçlendirme uygulaması hayata geçirileceğine karar verilir. Hasarsız yapılar veya binalarda da performanslarının iyileştirilmesi için bina güçlendirme uygulamaları yapılabilir. Bina güçlendirme projesi hazırlamak ve uygulamak, oldukça tecrübe ve bilgi gerektiren işlemlerdir. Bilinçsiz yapılan bina güçlendirme uygulamaları, yapısal riskleri artırır.

Türkiye’de betonarme binaların güçlendirilmesi uygulamalarında beton, çelik ve fiberbond (karbon fiber) gibi malzemeler kullanılır. Genellikle kolon güçlendirmesi için kullanılan bu malzemelerin özelliklerine göre bazı avantaj ve dezavantajları vardır. Örneğin; eski bir betonarme sistemi ile tasarlanan kolonda çelik bir malzeme ile kolon güçlendirme yöntemi avantaj olurken; bu eski betonun üzerine daha kaliteli betonla kaplanması dezavantaj olabilir. Çelik de, şekilde verme sorunları sebebiyle olumsuzluklar doğurabilir.

Bina güçlendirme karbon fiber (fiberbond) uygulamaları da, bina güçlendirme yönetmeliği ile onaylanan işlemlerdir. Fiberbond, karbon ve reçine karşımı lifli (elyaf) bir malzemedir. Kolona sarılarak çelikle eşit oranda güçlendirme sağlayabilir. Ayrıca bina güçlendirme yöntemleri içinde en kısa sürede uygulanan güçlendirme işlemidir. Düşük maliyetli filiz ekimi veya duvar ekimi yöntemi de, çelik ve demirden örülerek oluşturulan bir yapı güçlendirme sistemidir. Filiz ekimi işleminin ardından mantolama, beton delme, beton kesme ve iç ve dış cephe güçlendirme işlemleri daha kolay yapılabilir.

ASO PROJESİ - 2021/2022

Detaylar

Bu kişiler bir inşaat müteahhidi ile anlaşarak işi ona yaptırır, yapılan konut projesinden müteahhite ücretsiz olarak daire kalır. Bu duruma bakıldığında, arsa veya eski ev sahibi olan kişi değeri artmış yeni bir daireye kavuşmuş olur. Müteahhit de projeden ev alarak karlı bir geri dönüş sağlar. Arsa sahibi ve müteahhit firmanın karşılık olarak kazancı söz konusudur.

Kat karşılığı inşaat sürecinde, ilk olarak sözlü anlaşma sağlanmaya çalışılır. Arsa / daire sahipleri teklifler alır, yapılacak projenin detaylı sunumları toplanır. Anlaşma aşamasına gelindiğinde arsa / daire sahibi ile müteahhit arasında kat karşılığı arsa sözleşmesi imzalanır , anlaşma resmi boyut kazanır. Sözleşme içeriğinde iki tarafın da yükümlülükleri açık ve net olarak belirtilir, maddeler halinde sıralanır. Müteahhitin en önemli yükümlülüğü yapılacak projede inşaat tekniklerine ve imar yönetmeliklerine uyma zorunluluğudur. Üretim sürecinin her aşamasında kullanılacak tüm malzemeler ve kaliteleri açıkça belirtilir. İnşaat başlangıç ve bitiş tarihleri de sözleşmede net olarak belirtilmelidir. Arsa sahibinin en önemli yükümlülüğü; kanun ve yönetmeliklere göre imzalanan noter sözleşmesinde, proje bitirilip teslim edildiğinde müteahhite düşen dairelerin tapularını devretmektir.

Statik Proje Hizmeti


Bir yapıyı oluşturan iki temel projeden birisi mimari proje diğeri statik projedir. Mimari projede hedef yapının kullanıcı istek ve ihtiyaçlarına göre planlanması iken statik projede ise hedef mimari projenin güvenli bir şekilde hayata geçirilmesidir. Betonarme, çelik, ahşap ve birçok farklı türde yapının statik projeleri alanında uzman inşaat mühendisleri tarafından tasarlanıp projelendirmektedirler. Uygulama sırasında olası problemlerin önüne geçebilmek adına mimari ve statik projeler mühendislik aşamasında sağlıklı şekilde koordine edilmelidir.

Mimari Proje Hizmeti


Çeşitli yapı grupları için tasarım çıktıları, teknik şartnameler, iş detayları ve saha çizimleri üretmek ve yönetmek amacıyla mimari işlerde tasarım & mühendislik hizmetleri sağlamaktadır. Tasarım aşamasında, işveren taleplerinin de dikkate alınması ile fonksiyon şemalarının çıkarılması, genel yerleşim planlarının oluşturulması ve cephe etüdlerinin yapılmasından malzeme seçimlerinin netleştirilmesine kadar bir dizi süreç takip edilmektedir. Süreç içerisindeki herbir aşama projeye, zamana ve işveren talebine bağlı olarak ayrı ayrı ya da bir bütün olarak değerlendirilmektedir.

ADP PROJESİ - 2017/2020

Detaylar

WAB PROJESİ - 2014/2016

Detaylar

E-KATALOG

indirmek için tıklayınız

KKB PROJESİ - 2012/2013

Detaylar

Proje & Şantiye Süreç Yönetim Hizmeti


Proje Yönetimi; uygun tekniklerin, araçların, yeteneklerin ve bilginin kullanılarak inşaat projelerinin planlanması, organize edilmesi, gözetim & denetimi, kontrol edilmesi ve yürütülmesi süreçlerinin tamamıdır. Zaman, bütçe ve kalite üçgeninde proje kaynaklarının kontrollü şekilde kullanılarak projenin öngörülen sürede, tahmin edilen bütçeyi aşmadan ve hedeflenen kalitede bitirilmesini sağlamak proje yönetiminin esas amacıdır.

Bir projenin başarılı olarak tanımlanması zaman, bütce ve kalite üçgenindeki parametrelerin proje tamamlandığında, proje başlangıcında öngörülen değerlerde olup olmaması ile nitelendirilebilir. Başarılı bir proje yonetiminin gerçekleştirilmesi için;
- Proje kapsamının açık bir şekilde ifade edilmesi,
- Uygun proje stratejisinin seçilmesi,
- Müşteri talebinin ve ihtiyacının iyi tanımlanması,
- Projenin planlanmasında ve uygulama süreçlerinde projedeki tüm paydaşların ihtiyaçlarının ve beklentilerinin doğru şekilde karşılanması,
- Paydaşlar arasında sağlıklı bir iletişim yönteminin geliştirilmesi, uygulanması ve sürdürülmesi,
- Projeye uygun organizasyon yapısının oluşturulması,
- Projenin kapsam, kalite, zaman, bütçe, kaynaklar ve riskleri gibi kısıtlayıcı parametreleri arasında dengenin kurulması çok önemlidir.

Genel olarak tüm projelerin başlangıç, uygulama ve kapanış süreçlerine bakıldığında maliyetler ve istihdam seviyeleri proje başlangıcında en az seviyelerde iken projenin uygulama aşamasında bu oran en üst düzeye ulaşmaktadır.

Proje başlangıçlarında risk ve belirsizlik seviyeleri en yüksek seviyede olmakla birlikte projenin ilerleyen aşamalarında kararlar alınıp proje çıktıları kabul edildikçe bu oran düşmektedir.

Proje başlangıç aşamalarında yapılan değişikliklerden kaynaklanan maliyetler bu aşamada en düşük seviyede iken projenin ilerleyen aşamalarında yapılan değişiklikler ve hataların düzeltilmesi için ayrılan bütçeler daha yüksek seviyeye ulaşmaktadır.

Kat Karşılığı Müteahhitlik Hizmeti


Arsa ya da konut sahibi kişiler kendi imkanlarıyla inşaat yapacak durumda değillerse veya bu işi daha önce yapmış müteahhitlere devretmek istiyorlarsa, kat karşılığı inşaat yöntemi kullanırlar. 

BRÜT YAPI İNŞAAT SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ.

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi

Des Sanayi Sitesi 103. Sokak, B08 Blok, No:16
Ümraniye - İstanbul / Türkiye

+90 216 631 38 76 / info@brutyapi.com

MÜTEAHHİTLİK & TAAHHÜT & MİMARLIK VE MÜHENDİSLİKHİZMETLERİ

Elektro-Mekanik Proje Hizmeti


Elektrik ve Mekanik sistemler ilk etapta görünürde belli olmasalar da yapıların kullanım süresi boyunca hayati önem arz eden teknik altyapıyı oluşturmaktadırlar. Elektro-mekanik sistemlerin uzun yılllar sorunsuz bir şekilde çalışmalarını sağlamak için henüz tasarım aşamasında ilgili teknik hesaplama ve değerlendirmelerin yapılarak, uzman makina mühendisi ve elektrik mühendisi tarafından mevcut kanunlar ve yerel yönetmelikler göz önüne alınarak projelendirme ve detaylandırma yapılması gerekmektedir.

Kentsel Dönüşüm Hizmeti


Kentsel dönüşüm, kentsel bozulmanın yaşandığı alanlar ile kullanım ömrünü tamamlamış olan yapı stoğunun ekonomik, fiziksel, sosyal ve çevresel koşullarının kapsamlı ve bütünleşik yaklaşımlarla iyileştirilmesine yönelik olarak uygulanan strateji ve eylemlerin bütününü ifade etmektedir.

Evinizi, binanızı, sitenizi, kentsel dönüşüm kanunu kapsamında depreme dayanıklı, kaliteli yaşam alanlarına dönüştürülebilmektedir. Kentsel dönüşüm proje süreçleri; mimarlar, şehirciler, peyzaj mimarları, mühendisler gibi farklı disiplinlerden bir araya gelen meslek insanlarının birlikte çalışmasını gerektirmektedir.

Genel Müteahhitlik Hizmeti


Müteahhit, inşaat projelerini planlayan, organize eden ve yürüten, genellikle inşaat şirketi sahibi olan kişidir. Müteahhitler, inşaat projelerini tamamlamak için gereken kaynakları yönetir, inşaat mühendisleri, mimarlar, işçiler ve alt yüklenicileri işe alır ve inşaat sürecinin tüm yönlerini denetlerler.

Müteahhitlerin işleri arasında, inşaat projeleri için planlama yapmak, bütçeler hazırlamak, müşterilerle iletişim kurmak, inşaat ekipleri yönetmek, malzeme temin etmek, tedarik zincirini yönetmek, inşaat sürecindeki sorunları çözmek ve güvenliği sağlamak gibi görevler yer alır. Arsa ya da konut sahibi kişiler kendi imkanlarıyla inşaat yapacak durumda değillerse veya bu işi daha önce yapmış müteahhitlere devretmek istiyorlarsa, kat karşılığı inşaat yöntemi kullanırlar.